Copiii sunt cei mai greu de satisfacut in privinta gusturilor culinare. Mancarea servita copiilor trebuie sa fie gustoasa, proaspata, sanatoasa si aspectoasa. Stim ca cei mici nu mananca orice li se pune in farfurie. Acesta este si cosmarul oricarei mamici. Ce sa-i mai gatim copilului nostru pentru a-l atrage si pentru ai deschide apetitul? Va propunem doua tipuri de mancare: o reteta de mancare cu cartofi noi si o reteta de mancare de dovlecei. Ambele propuneri sunt potrivite si pentru copiii mici si pot fi servite ca garnitura langa un piept de pui pregatit pe gratar sau alaturi de o salata gustoasa de sezon.
Retete de mancare din cartofi noi
O reteta de mancare din cartofi noi foarte cunoscuta si apreciata consta in prepararea cartofilor la cuptor cu rozmarin. Pentru realizarea mancarii aveti nevoie de cartofi noi, mici, de un catel de usturoi, de cateva linguri de ulei de masline, de sare si de rozmarin.
Cartofii se spala bine si se pun intr-o tigaie adanca, cu ulei sau unt. Se amesteca mereu si cand sunt aproape gata, se adauga rozmarinul, usturoiul si sarea. Aceasta reteta de mancare din cartofi noi poate fi pregatita si la cuptor, intr-o tava. Cartofii cu rozmarin se fac in 20 de minute si pot fi serviti fie simpli, fie alaturi de o salata, de un piept de pui. Copiii dvs. vor adora aceasta mancare.
Retete de mancare cu dovlecei
Dovleceii sunt legume de sezon. Si asta deoarece sunt gustosi, usor de preparat, plini de vitamine si ideali pentru copiii de toate varstele. O reteta de mancare cu dovlecei pentru toate varstele este foarte usor de preparat si este potrivita ca garnitura pentru orice tip de carme.
Pentru aceasta reteta de mancare aveti nevoie de 1-2 dovlecei, o ceapa, cateva rosii, putin ulei, apa, sare. Daca vreti sa pregatiti mancarea asemenea unui ghiveci cu dovlecei, puteti adauga si un cartof, doi, chiar si o vanata taiata cubulete. Reteta de mancare cu dovlecei se prepara astfel: se toaca ceapa marunt si se caleste un ulei incins, dovleceii, rosiile si restul legumelor dorite se curata si se toaca marunt, se adauga peste ceapa calita. Se pune putina apa, se sareaza dupa gust si totul se lasa la fiert. Cand mancarea este gata, se adauga patrunjel si se serveste calda.
Pofta buna!
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.