Romanii sunt mari amatori de carne. In majoritatea familiilor, este imposibil sa nu existe macar o masa care sa contina carne. Si daca tot suntem atat de pasionati de carne, haideti sa optam pentru carnea de pui bio. Este usor de digerat, usor de preparat, este plina de substante nutritive, poate fi consumata de copii chiar de la varsta de 7 luni. Cand este momentul cel mai potrivit sa consumam carne?
Consumul de carne proaspata este permis, in general, la orice masa din zi. In mod special, carnea de pui bio poate face parte din meniul oricarei mese. Important este sa o gatim corespunzator si sa o asociam cu ceea ce trebuie. Iata cateva reguli de alimentatie!
- Carnea de pui bio poate fi consumata la micul dejun doar daca este gatita la gratar sau sub forma de snitele, chiftele. Fiind cea mai importanta masa din zi, ne este permis sa alaturam unui snitel de pui bio o felie de paine integrala si o rosie.
- Nu consuma niciodata carnea de pui bio prajita. Nu doar ca isi pierde din substantele nutritive dar nu este potrivita pentru copii. Dintr-o masa usoara, ar putea deveni o masa grea si nesanatoasa.
- Nu asezona carnea de pui cu alimente precum cartofii prajiti si painea. Pentru o alimentatie sanatoasa, poti consuma carnea de pui bio alaturi de legume la gratar sau la cuptor, alaturi de o salata.
- Evita sa mananci paine alba alaturi de carne de pui, la masa de seara. O friptura de pui, la gratar, este foarte potrivita cu o salta verde sau cu o salata de varza. Aceasta varianta de cina nu este doar hranitoare dar este si dietetica.
- Carnea de pui bio este ideala in cadrul dietelor de slabit. Ofera energie, ofera forta si ajuta la arderea caloriilor. Preparati-o pe gratar, la aburi sau la cuptor!
- Si in cadrul gustarilor este ideala carnea de pui bio. O salata cu piept de pui, un aperitiv cu piept de pui, un sandvis… Sunt doar cateva variante culinare ideale pentru organismul uman!